Forside - Spørgsmål og svar

Vaccination?
Desværre er det indført ved lov at vaccinere mod Newcastle Disease (Fjerkræpest). Det er et ønske fra storproduktionen og medicinal- industrien som politikerne beklageligvis i denne sag kun har lyttet til. At dyrene iøvrigt er medicinfri i alle led, både avlshøns, opdræt og daggamle kyllinger, holder vi fast ved og håber fortsat at få lov til dette.

Hvilket lys-behov har æglæggende høns og store hønniker?
Fra ca. 3 mdr's alderen, altså de sidste 1 1/2 mdr. før æglægning og resten af læggeperioden vil ca. 15 timers lys per døgn være optimalt. Angående hvor meget lys der skal være, er der et godt gammelt råd: man skal uden besvær kunne læse avis/bog alle steder i huset hvor hønsene normalt opholder sig.

Strøelse?
Alle former for halm, hø og spåner er velegnede, gerne et godt tykt lag når det er koldt. Er strøelsen tør og rigelig, er det ikke noget problem med temperaturer ned til frysepunktet fra morgenen i hønsehuset.
Pas på med savsmuld, nogle høns og kyllinger æder savsmuldet og føler sig mætte, men dør af underernæring.

Spørgsmål er velkomne
Spørgsmål kan sendes på e-mail og bliver besvaret via e-mail eller på denne side.

Hvor længe kan kyllinge/ hønsefoder holde sig frisk?
Der har igen i år været flere problemer med for gammelt foder. Små kyllinger dør – større kyllinger og høns mistrives og der dør efterhånden flere og flere.
Årsag: Først forsvinder flere af vitaminerne og derefter forrådner foderet og bliver meget giftigt – Obs. man kan ikke altid se/ lugte det. Foderet har normalt 3 mdrs. holdbarhed fra produktionsdato – men det sker at foderet er flere måneder gammelt - når det bliver solgt - så se altid efter datoen på sækken.

 

Hornshøjvej 43   9320 Hjallerup   2924 7541   Rugeriet@hellevadhoenen.dk Siden 1956